Over Bettine

In mijn werk staan organisatie- en informatievraagstukken centraal. Ik ben gespecialiseerd in organisatie-ontwikkeling in de zorg en bij overheden. Daarbij zijn mensgerichte dienstverlening, informatie-uitwisseling en eHealth terugkerende thema’s. Binnen innovatietrajecten met een ICT-component zie ik het als mijn taak te zorgen dat er voldoende aandacht is voor organisatie-verandering, inclusief de politieke, ethische en sociale uitdagingen daarvan. Alleen dan kan technische vernieuwing onze zorg ook daadwerkelijk beter maken.


Profiel

Je kunt me typeren als een pragmatische idealist. Ik werk vanuit een duidelijke visie en vind het tegelijkertijd van groot belang om te blijven luisteren, te durven twijfelen, zodat we gezamenlijk nieuwe en werkbare inzichten en ideeën ontwikkelen.
Ik geloof in de kracht van dialoog en verbind de belangrijkste stakeholders om vervolgens samen met hen tot de kern van een vraagstuk door te dringen. Op die manier komen we tot gedragen oplossingen voor maatschappelijk relevante uitdagingen.

Ik ben inzetbaar als:

  • strategisch adviseur
  • programmamanager
  • toezichthouder/bestuurder
  • spreker/dagvoorzitter
  • actie-onderzoeker.

Wat anderen over mij zeggen

Benieuwd hoe ik word getypeerd door opdrachtgevers, collega’s en andere mensen met wie ik werkte?
Bekijk mijn referentieportfolio, met toegang tot de volledige rapporten van referenten.

Proefschrift

Op 14 maart 2017 ben ik gepromoveerd aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht. Tijdens mijn promotie-onderzoek ontwikkelde ik een nieuwe manier van actie-onderzoek. Ik pas deze voortdurend toe, omdat het ons helpt om discussies over onze zorg beter te begrijpen en deze om te buigen naar een constructieve dialoog. Kernbegrippen in mijn proefschrift zijn: informatie-uitwisseling, ethiek, patiëntgerichte zorg, dialoog, discours-analyse en relationeel constructionisme. Lees hier een interview over mijn proefschrift. Mijn lekenpraatje, proefschrift en de daarbij behorende stellingen, zijn hier te lezen.

En verder…

… ben ik de dankbare moeder van Joshua, Wende en Mirko | … woon ik samen met Merijn en onze drie kinderen in Vianen | … ben ik in het weekend graag in het gezelschap van familie en vrienden |… ben ik altijd in voor een goed gesprek.

Contact

Bel me voor meer informatie (06-18680012) of stuur me een mailtje. Dan kunnen we de mogelijkheden van een toekomstige samenwerking verkennen.